BUŘTY NA PIVU
Celkový čas: 1h
INGREDIENCE
1 kg buřtů
3 ks papriky
1 ks cibule - lepší větší
0,3 l piva - jakékoliv
4 lžíce oleje - na plech pod buřty
1 sklenička kečupu - na přelití buřtů
POSTUP PŘÍPRAVY
Buřty si nakrojte na délku, abychom tam mohli vložit cibuli a papriku (ale nedořezávejte, jako u utopenců). Papriku a cibuli nakrájejte na kolečka. Poté vložte zeleninu do buřtů. Buřty vložtě do pekáče, který vymažte olejem. Polijte buřty pivem a zalijte kečupem. Nechte péci, dokud není zelenina měkká.
CANDÁT NA PIVĚ
INGREDIENCE
1 ks filé z candáta
Sůl, pepř, kmín
50g slaniny
3dcl pivo světlý speciál svrchně kvašený 8,2 % obj. alk.
1dcl silného vývaru
2 ks cibule
1 lžíce cukru
1 lžíce vinného octa
Sekaná petržel
POSTUP PŘÍPRAVY
Maso ochutíme solí, pepřem a kmínem. Opečeme kůží dolů dozlatova. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Opečeme dozlatova se špekem, zalijeme octem, pivem, vývarem a 5 minut provaříme. Nalijeme do pekáče, vložíme porce ryby a pečeme v troubě 10 minut.
1 l hovězího vývaru
0,5 l piva
1 lžíce cukru
Sůl
0,2 l smetany
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce krupice
1 lžoutek
Silnější plátek šunky
Houska
Máslo